2023-01-12 278 浏览
好耐冇食殿喇,今日去開尖沙咀,就去大擦一餐😍😍首先指定動作,先嚟一盤刺身,有拖羅,松葉蟹腳,北海道帶子,赤貝,象拔蚌,海赤蝦,甜蝦,泰式虎蝦,冰鎮花海蜇,劍魚,油甘魚,池魚王,款款都好新鮮,鮮甜啖啖肉嘅帶子係必點之一,赤蝦大大隻,爽脆嘅花海蜇令人印象深刻,赤貝同象拔蚌爽口又唔腥,魚生都好肥美,食得落嘅話一定款款都要啲😆🍣壽司都有好多款,我地試咗香芒龍蝦膏甜蝦壽司,三文魚腩壽司,黑松露油甘魚壽司,柚子胡椒和牛燒壽司,滋味皇帝蟹棒壽司,醬油汁燒左口魚邊壽司,鹽燒三文魚腩壽司,火炙過嘅魚生油脂溢岀,滿滿魚油香。當然仲有串燒,炸物,鍋物,天婦羅等回本嘅有一品花膠盛,厚身大片,女士恩物。花雕醉鮑魚又係一定要揀,彈牙入味。鮑魚拖羅蓉海膽杯,鮮味十足!黑椒蜜汁一口牛,惹味又唔韌,鐘意香口嘢嘅我地要左天婦羅,天婦羅蝦,一口甜蕃薯,溫室南瓜,皇帝蟹棒天婦羅。🐔芝麻雞翼外脆內嫩,水準之作。🧀最鐘意芝士年糕煙韌嘅口感,芝味滿足。最愛榴槤炸彈,榴槤味驚人😆😆🥒牛油燒翠玉瓜必點,清甜juicy,好食!燒溫室甜菠蘿,解膩消滯好幫手。我哋仲試左燒🐃牛舌,西京燒🐟比目魚,蒲燒鰻魚,仲有岀面放題少有嘅避風塘炒蟹,炸燒乳
好耐冇食殿喇,今日去開尖沙咀,就去大擦一餐😍😍
首先指定動作,先嚟一盤刺身

當然仲有串燒,炸物,鍋物,天婦羅等

🐔芝麻雞翼外脆內嫩,水準之作。

我哋仲試左燒🐃牛舌,西京燒🐟比目魚,蒲燒鰻魚,仲有岀面放題少有嘅避風塘炒蟹,炸燒乳鴿,薄燒和牛等任食,正!

食番個熱辣辣嘅海燕窩椰汁🥥燉木瓜,椰汁同半個木瓜一齊上,椰香味同木瓜好夾,養顏又滋補!

最後最後一定要食番杯Häagen-Dazs雪糕或者Movenpick雪糕,咁就perfect la☺️☺️