2022-08-09 112 浏览
💕十三少自從食過十三少,間唔中都會想食酸菜魚,樂富廣場呢間分店店面不大但環境舒適,好適合朋友聚餐🥢.🌈酸菜魚先飲啖熱辣辣嘅魚湯,味道鮮甜,加上酸菜,十分開胃酸菜魚厚肉而且肉質嫩滑,同酸菜湯真係perfect match,魚片已經起晒骨,對懶人十分友好.另一亮點就係酸菜,吸晒湯好惹味,最鍾意酸菜湯撈飯😋仲有爽脆嘅萵荀,配酸菜湯又係正.🌈椒麻皮蛋佢地用嘅皮蛋好特別,係透明嘅,細心睇皮蛋嘅表面仲有雪花,超靚溏心蛋黃配麻辣油,微辣又開胃.🌈十三少蒜香荷葉蟹飯荷葉蟹飯有入面有兩隻蟹🦀一人一隻唔洗爭🤣蟹肉鮮甜,重點係有蟹膏🤤以蒜蓉簡單調味,荷葉飯有蟹味又有蒜香,而且飯底粒粒分明夠爽口.另外要讚一讚呢度嘅服務,因為酸菜魚隻碟都幾大,放埋荷葉飯會有少少逼,店員哥哥主動幫我地放好啲餸菜,呢啲細節位好加分👍🏽
💕十三少

🌈酸菜魚
先飲啖熱辣辣嘅魚湯,味道鮮甜,加上酸菜,十分開胃

🌈椒麻皮蛋
溏心蛋黃配麻辣油,微辣又開胃

🌈十三少蒜香荷葉蟹飯