2022-10-20 53 浏览
又到星期五,放工相約好友相聚一下,今次好友帶我到一喜燒 🌝呢度會提供串燒、網燒等美食的串燒屋,教人大快朵頤。基本上每款串燒都係咁正,而且朋友說環境及食物也不錯,那麼當然要試下啦!⭐開始串燒前,我地先食錫紙麻辣潮汕牛肉餅🐮。牛肉餅香濃嫩滑,充滿肉汁香味,口感彈脆鮮潤多汁,不幹不柴不膩,吃後脣齒留香,一試難忘我地仲叫左好多肉類串燒,好似有惹味🐔雞肉串,皮燒到剛剛好,脆卜卜咬落似薯片,皮脆內軟唔會有雪藏怪味,正! 特別推介燒牛舌 ,屬厚切,有口感又軟嫩,好正。🧏🏻‍♀️必點item有燒雞腎串同燒牛胸油,強烈推介,燒熟後邊位有焦香味,肉質鮮嫩有口感,油脂分佈平均,一串幾粒易嚼,必食!💃🏻唔好睇少燒潮汕墨魚丸好平凡,係店內相當受歡迎🙆🏻‍♀️見到好多人叫左幾串。鮮味獨特又彈牙,咬起來特別的有嚼勁。店主仲推介佢地世一燒羊鞍 ,醃肉醃得唔錯,油脂非常豐厚,味道濃郁。🔥燒嘢食食腸仔是常識吧,燒雞肉腸一定都唔失禮~ 仲要$15/2條。燒耐啲啲皮會變曬脆卜卜,好食到停唔到口!串燒食材質素很認真,食得出每款的味道,小小店舖能做到如此出色,應該多加支持!