2024-05-09
是金子,永遠都會發光!隱藏在商廈中的美味餐廳~~搵地方約舊同事食飯,朋友介紹响開源道工廈有好嘢,一於試吓!!裝修佈置清雅,感覺好chill!川味麻香豬頸肉扁意粉($88):用中式口味煮西餐,特別!麻香,好惹味~豬頸肉爽脆,扁意粉做到彈牙爽口,賣相也不錯,一個字:正!慢煎果園雞配薯條($138):上碟賣相唔錯,打卡able~雞煎得好香,皮脆但係肉嫩~雞肉好淋好juicy,亦都好入味!!薯條香脆,配上蕃茄仔、西蘭花菜心(!)~蛋白質、澱粉質同纖維配搭平均!!蜜桃乳酸沙冰($48):好香蜜桃味,乳酸飲落好似益力多咁~酸酸甜甜,好開胃!!手打檸檬梳打($38):用咗我至愛嘅泰國梳打水~手打檸檬好香,酸酸地,又係好開胃!!其實佢餐牌選擇有好多,前菜、主菜、pasta、甜品同飲品~估唔到仲有日式串燒添!!下次要帶老細嚟試下!!