2021-12-20 147 浏览
前几日同朋友喺尖东行完街,见到一间越南菜小店有位就决定入去试吓,点知都几有惊喜!佢价钱唔算贵,但系质素几好!前菜就叫左个烧大虾柚子沙律🥗睇图已经feel到佢足料,有两只碟咁大嘅大虾,系略嫌有少少咸,不过成个沙律都好丰富好好食。因为同朋友都系细食之人,所以决定嗌多个小食— 炸春卷,皮好薄好脆!料又够多,仲配埋同春卷数量一样嘅生菜 😂唔怕唔够分我哋净系嗌咗一个主食,就系佢嘅顺化粉,佢有少少似豪华版车仔面,有好多间牛筋腩,猪手同猪红,仲有扎肉汤底仲有好香虾膏味!唔似喇沙但又好惹味!唔想食咁多淀粉所以再嗌咗条鱼,呢个系香茅烧鱼,我想讲呢个真系必叫,烧到个皮好脆但系啲肉仲系好嫩好滑,个汁有啲似平时明炉烧鱼个酸辣汁 goodgood😋差啲漏咗讲杯嘢饮😂😂 杯芒果沙冰真系用芒果榨出嚟!唔系𠮶啲假芒果汁果,桂圆莲子一睇就知佢比好多粒!总括嚟讲所有嘢都好食又足料,应该系我下次去尖东行完街都会食既餐厅。

前菜就叫左个烧大虾柚子沙律🥗

2021-12-16