🔹 平時同朋友都會去食The Salted Pig,但原來The Blind Pig都係同一個公司㗎😆 一聽就知有品質保證🤪 The Blind Pig仲係用酒吧同餐廳嘅形式,所以會有埋酒吧小食同埋cocktail🤤1️⃣⭐️Crispy Pork Knuckle Fingers $128⭐️好有驚喜嘅一個小食😍 估唔到豬手都可以整做小食🐽點甜酸醬好解膩,啱晒👍🏻 無論係肉定皮都炸得外脆內juicy🤤 下次黎一定encore哩個❤️2️⃣⭐️Cheesy OmiPork Nachos $148⭐️用素豬肉-新豬肉OmiPork,代替平時嘅豬肉碎,完全食唔出有分別😳 好神奇💕 Nachos好脆,有少少烘焙味😗 仲有大量嘅牛油果醬同sour cream,一定好夠味😋份量超大,Pooh同朋友兩個人都食唔晒🤣3️⃣ Pan Seared Sea Bass Fillet $178黎到Blind Pig叫魚應該都係得我地🤣 估唔到又咁足料🤤 除咗香煎海鱸魚,仲有好多蝦同蜆😛 加埋西班牙辣肉腸🍖 個汁有種海鮮濃湯嘅感覺,好好飲🤣 朋友忍唔住飲晒🤣 4️⃣⭐️Banana Bread Pudding $7

4️⃣⭐️Banana Bread Pudding $78⭐️
好好味嘅甜品👍🏻 麵包布甸都幾濕,有牛奶味🍞🍮 同雲呢拿雪糕一凍一熱超夾😆有兩個半條嘅焦糖香蕉,配埋麵包布甸好啱🥳 如果可以再濕少少就perfect啦😏

5️⃣ Day Dream $88
混入檸檬酒、薑乳酪、蜜糖柚子嘅cocktail☺️ 好少見嘅組合🤪 不過估唔到咁夾✌🏻 薑味幾出,但唔會辣😋 又有乳酪嘅creamy感🥛 檸檬酒同蜜糖柚子帶出少少酸味,係唔錯嘅配搭💕

6️⃣ Rosemary Guava $75
哩杯mocktail啱晒唔飲酒嘅人😛 有番石榴嘅酸甜,好易入口🤤 有淡淡嘅Rosemary,令成杯飲品更清新🌿