2023-07-14
話說見到旺角燒肉店在樂富都開咗分店,所以今日趁閑逸去試吓,睇吓選擇多唔多。我哋叫咗世子,原來是大君Menu按top再可以叫世子Menu。如果大家想食啲腸仔午餐肉或者係蔬菜,就要睇大君嗰個Menu,如果係想食多啲海鮮,就要睇世子嗰個Menu 一去到,就已經有啲泡菜俾定我哋做小食,都幾辣,不過非常有韓式風味。飲品亦都有好多,最推薦的是Made in Korea的樽裝水和Made in Korea的Sparkling Water如果鍾意健康的朋友,佢這兩樣真的是很好的選擇。解渴得來,又有韓國的感覺。由於燒肉其實都要等一陣,尤其是燒雞腎或者雞軟骨,所以我們先吃了不少韓式主食。極力推薦大家叫魚糕湯,上枱的時候仲係滾住,魚糕大塊又彈牙,白蘿蔔亦都10分入味,食燒肉之外,仲可以清吓腸胃。紫菜飯配上比較油膩的燒肉,是Perfect match ,紫菜絕不吝嗇,非常之多。韓式炒粉絲可以自己落啲辣醬落去,佢整得好入味同埋熱辣辣,最適合等緊啲燒肉嗰陣時醫下個肚。極力推介大家叫一個辛辣麵,又有蛋,仲可以自己叫埋啲腸仔午餐肉一齊落落去做部隊鍋,而且不會太辣,適合唔食得辣嘅朋友炸雞都唔錯,可以叫你做小食。雞腎醃得
炸雞都唔錯,可以叫你做小食。
雞腎醃得非常之入味,真的值得一試。
大蝦很快熟,所以如果等唔切的朋友可以叫住大蝦嚟食住先。