2018-11-04
星期五約閨蜜們聚餐,見openrice有得網上訂位,就即管試下。餐廳地方夠大,坐得幾舒適,布置好舒服,入座前問説冇時限,真係非常岩三五知己,朋友們傾計食飯。餐廳有set 揀,價錢都合理,不過我地選擇散叫。今次一共叫左5款野食,都係$400左右。海鮮牛油果沙律頭盤叫左個沙律半份,賣相同味道都唔錯,沙律菜好新鮮,醬汁酸酸甜甜的,好好。安格斯牛肉粒牛肝菌濃汁燴飯牛肉份量略為小左D同乾身,但飯的軟硬度適中,吸收哂d汁,口感不錯。香烤年糕明太子pizza呢個大推,pizza烤得脆脆,年糕軟軟QQ,再配明太子酱,好好味。焗芝士薯仔皮呢個小食有少少辣,薯皮焗得非常脆,加埋芝士同沙律醬,好惹味。荷蘭鬆餅(宮崎縣產蕃薯焦糖)最後叫埋個甜品,送上枱仍然熱辣辣的,鬆餅好鬆軟,有陣陣焦糖香味,再配埋上面的雲呢拿雪糕,一熱一冷,正!!
海鮮牛油果沙律
安格斯牛肉粒牛肝菌濃汁燴飯
香烤年糕明太子pizza
焗芝士薯仔皮
荷蘭鬆餅(宮崎縣產蕃薯焦糖)