2025-05-19
旺角總係每間食肆都排長龍,又想好食,又想唔洗等位,係openrice搜索直線距離最近嘅餐廳,見到呢間潮州打冷幾多好評就膽粗粗試下~餐廳係3樓,經過樓下兩層時見到舖頭空蕩蕩,都有啲擔心,點知一到達明記潮館,坐無虛席氣氛超級熱鬧☺️炸蠔餅火候掌握得剛剛好,外皮金黃酥脆,內裡依然保持著蠔肉的鮮嫩。完全唔覺油膩,肥美蠔肉同香脆餅皮形成完美對比,咬落去個一瞬間,滿足感爆棚!🦪煲仔焗花甲都有驚喜!焗製過程中沒有加水,每粒花甲的鮮味都完美保存。蜆肉飽滿,無沙粒。認真呢道看似清淡卻絕不簡單,好味到不得了🍲原價$188既滷水拼盤,職員推介我地叫滿$300可以用$8追加。做得優惠以為會係細碟,點知超大碟!🥢拼盤有豬腩肉、鵝腸、大腸、紅腸、豬耳和大豆芽等多種食材。慢煮後的豬耳和大腸吸收了滷水的精華,醬香四溢,每一口都感受到濃郁的滷水味,配上辣椒油,真係停唔到口!方魚肉碎粥的口感滑嫩,粥底細膩,方魚肉脆卜卜帶點咸香。真係食得好開心,水準有驚喜!忍唔住叫返支啤酒!啤啤佢🍻
方魚肉碎粥的口感滑嫩,粥底細膩,方魚肉脆卜卜帶點咸香。
真係食得好開心,水準有驚喜!忍唔住叫返支啤酒!啤啤佢🍻