2022-08-08 86 浏览
話說好似一段時間冇食韓國菜😂所以今日就揀咗呢間係尖沙咀嘅韓屋嚟試啦煎醬牛小排餃子($78)呢個餃子食落感覺唔錯👍🏻入面嘅餡料係滿滿嘅牛肉,所以都幾香牛肉嘅香味😍加上佢哋餃子煎得啱啱好,唔會太乾但又夠香口,食落外脆內軟😜配埋餃子汁,味道真係唔錯醬炒牛肉石鍋芝士拌飯($128)呢個拌飯都真係俾到驚喜我😜首先因為佢嘅石鍋夠熱,所以佢嘅飯乾身得黎又有飯焦,食落會好香口😍但最驚喜嘅係佢嘅芝士真係好多,好香芝士味又夠拉絲,配埋醬炒牛肉,成個飯真係好滿足雪濃湯($138)呢個湯喺香港真係比較少見🤣但真係幾好飲👍🏻因為佢係用牛骨同精肉熬製,所以佢好香牛肉嘅味道😍加上佢個湯味道啱啱好,香得來又唔會太重味,用嚟配飯或者麵應該幾好食😋想食健康又好味嘅湯真係可以揀佢

煎醬牛小排餃子($78)

醬炒牛肉石鍋芝士拌飯($128)

雪濃湯($138)