1K
2023-08-06 24 浏览
📍 天龍咖喱(元朗) 再次支持小店~對佢嘅咖喱念念不忘,辣度又可以自己調教,讚👍每次黎到都食不同,果然有新鮮👏🏻🔸咖喱牛筋牛腩飯正常辣度既咖喱偏甜,適合🈴️老少咸宜👍牛筋牛腩,仍然保持爽口,牛味濃,一咬落去牛筋充滿豐富嘅膠原蛋白,而且低脂肪,入口即溶,好有軟糯感。牛腩夠哂淋身又唔嚡口,軟嫩牛腩,非常入味,正👍🔸咖喱生煎肉餅飯呢個係特辣咖喱,好岩用黎撈飯🍚辣味由喉嚨慢慢滲岀黎,好鐘意呢種感覺~肉餅煎得香口又脆身,份量來講都幾大塊,咖喱加肉餅感覺好和諧,整體確係不錯👍🔸蔬菜蝦卷新鮮蝦肉及豐富蔬菜🥬油炸後皮簿酥脆,完全保留蝦卷既美味口感😍🔸雞皮餃子係餐牌上,睇到個名,感覺好新穎,脆脆既雞皮沾上一點雞油,入面包住餃子,賣相好飽滿,口感唔會太油膩,剛剛好👍飲品🥤🔸熱西洋菜蜜🔸椰子冰粒粒椰果,用新鮮椰子,鮮榨椰汁,好鮮甜,冇渣,口感好細嫩👍
📍 天龍咖喱(元朗)
🔸咖喱牛筋牛腩飯
正常辣度既咖喱偏甜,適合🈴️老少咸宜👍
牛腩夠哂淋身又唔嚡口,軟嫩牛腩,非常入味,正👍

🔸咖喱生煎肉餅飯

🔸蔬菜蝦卷

🔸雞皮餃子

飲品🥤
🔸熱西洋菜蜜
🔸椰子冰
粒粒椰果,用新鮮椰子,鮮榨椰汁,好鮮甜,冇渣,口感好細嫩👍