2024-01-29 69 浏览
放假过黎中上环古迹游,朋友好有心思地简左间中东菜,呢到除左环境有气氛外,食物质素亦相当有惊喜!MEZZE PLATTER Starter黎左个扁面包并盘,系Pita面包,打开面包就会好似一个袋,可以发挥你嘅创意搭配任何配料入去,配料有扁豆鹰嘴豆蓉、红菜头乳酪、鹰嘴豆蓉、腌菜、蔬菜、腌橄榄,呢一种面包烟烟韧韧都几好味,再配埋唔同口味嘅配料,真系好有新鲜感呀!SPINACH NARGESI呢一道菠菜煮蛋配乳酪柠檬我自己私心觉得好好食,因为乳酪柠檬系一种好带到人开胃嘅酱料,估唔到咁夹菠菜煮蛋!好简单嘅材料,但非一般嘅好食!香料紫米腌煮羊腿本身自己对羊冇乜偏爱,但朋友话听讲呢到嘅羊系好出色,所以就即管试试!首先上碟摆盘系好靓,对于我黎讲已经好加分,食落口感软嫰且香味浓郁,都真系劲浓羊味好酥香,朋友好钟意食!SIGNATURE DESSERT SELECTION鲜果拼盘、开心果朱古力忌廉酥饼及乳酪奶冻配无花果及红杂莓果甜品嚟讲最出色嘅系开心果朱古力忌廉酥饼,本身好钟意食开心果,有埋朱古力就更加无敌啦,佢好似整到雀巢咁咬落一丝丝好有口感!

MEZZE PLATTER

SPINACH NARGESI

香料紫米腌煮羊腿

SIGNATURE DESSERT SELECTION
鲜果拼盘、开心果朱古力忌廉酥饼及乳酪奶冻配无花果及红杂莓果