2020-01-22 54 浏览
今日朋友生日在觀塘找了間身邊不少人講不錯的餐廳,沒想到價錢那麼便宜仲有那麼多食物選擇,入到去中間有任食部份已都不少,坐下後等了一陣待應就來到。這裡的晚餐每人可包半隻龍蝦或香煎鵝肝,我和朋友就每款各一,龍蝦好鮮甜又爽口,鵝肝油香好重,下面的包吸晒油份好味的前菜,每人仲有一個燉湯都好驚喜,味濃又清甜。到主菜由六款選擇一款,我就要了烤肉眼扒配薯條和蔬菜,肉眼煎得好靚,五成熟剛好夠軟熟,朋友要了西班牙黑毛豬扒薯蓉,豬肉口感好而且有豬肉的香,薯蓉好滑又香,仲有餐飲要了橙汁。 出面仲有重大驚喜,就是這裡有即開生蠔,今日的是法國蠔,不是很大隻,但即開關係好鮮甜,仲十分新鮮。頭盤長腳蟹,花蟹,螺,蝦,質素都不錯,我地拿了不少來吃。沙律都有好幾款,刺身有四款都鮮甜,壽司款式都夠食細細粒十分適合拿多幾款。熱食都有幾款,其實食完主菜都好飽,所以拿了少許已足夠。飲完燉湯原來出面仲有中西湯,味濃又香,我們都各自再飲了一碗。甜品方面十多款,每款都不錯,甜度可以,仲有任食雪糕和中式糖水。