2016-09-23 1994 浏览
Weekend嘅沙田第一城非常熱鬧, lunch hour好多餐廳外面都企滿左等位嘅family, 我地都唔例外, 仲拎左好幾張飛Tim~喺大部分鋪頭都有吸引嘅menu之下嘅選擇, 就係邊度快有枱就食邊間了!就喺地下對住大馬路個排巴士站有間韓國餐廳, 鋪頭面積唔細但係枱與枱之間係超Packed, 坐得唔係太舒服, 但最重要都係食物嘅質素啫~ 坐低左見到隔離左右嘅枱面都有炸雞呀, bibimbap咁, 所以我地都照order typical嘅食物.Kimbap最快黎嘅Kimbap, 相信一早已經預備好一有order即刻切成一件件, 有牛肉, 黃色嘅瓜, 炒蛋同埋中華沙律嘅韓式sushi味道好清新, 無油膩感,黃色嘅瓜就係韓式嘅精膸, 腌得唔錯!海鮮bibimbap鋪滿海鮮, 紫菜, 芽菜, 紅蘿蔔絲, 中華沙律嘅bibimbap首先視覺上已經好豐富, 我地要個set, 就多了泡菜, 芽菜做配菜, 加埋個清湯一齊放喺個盤.....本身嘅presentation 已經足夠, 放左喺個咁唔靚而且好有連鎖快餐個款十世都唔抹嘅餐盤即刻扣哂分downgrade左個bibimbap. 講返個味道, 枱

Kimbap
牛肉Kimbap

海鮮bibimbap
Bibimbap
鋪滿海鮮, 紫菜, 芽菜, 紅蘿蔔絲, 中華沙律嘅bibimbap首先視覺上已經好豐富, 我地要個set, 就多了泡菜, 芽菜做配菜, 加埋個清湯一齊放喺個盤.....本身嘅presentation 已經足夠, 放左喺個咁唔靚而且好有連鎖快餐個款十世都唔抹嘅餐盤即刻扣哂分downgrade左個bibimbap. 講返個味道, 枱面嘅辣醬同油係自由落然後撈的, 我食過好多次bibimbap當然知道個食法, 但係佢地嘅staff就無問我地使唔使介紹點食, 因為如果唔趁佢仲熱辣辣時加醬加油撈的話會無咁好食, overall個味道都同韓國食嘅一樣的

牛肉pizza
芝士牛肉pizza
Li個pizza都幾驚喜, 批底非常之薄+脆, 細細塊切成4小slice, 面頭係落重手嘅拉絲cheese&牛肉小粒, 每啖都好好味!

半隻炸雞(Half half)
Half  half炸雞
唔知點解差唔多食哂所有野炸雞先黎, 好在睇得出佢係現炸的, 賣相都幾靚. 可惜, 食起上黎真係好失望- 雞件好細, 炸粉過厚, 而且個醬汁唔係太啱口味, 同之前喺Goobe食野炸雞真係差好遠

價錢方面相信係lunch hour所以有lunch menu, 但係li個價錢應該可以去d坐得舒服d, 好味d嘅地方啊
2016-09-11
牛肉Kimbap