同朋友慶祝生日,一個月前已經打去book定枱,當時已經講過我想要室外嘅位置,店員話可以,不過建議魚生類喺室內食咗先比較好。咁我話無問題啦。食飯前一日我自己打去reconfirm張枱,點知店員話室外只可以飲嘢。都無所謂啦,食完先去室外飲嘢囉。我7點去到,同reception講我個訂位詳情, 佢哋帶我去門口第二張二人枱,真係無諗過一個月前book都會被安排坐門口當時都見到室外已經幾枱飲緊嘢嘅客。我再問侍應可唔可以坐出去,佢都話只可以飲嘢,咁好啦,我哋就叫咗刺身&壽司拼盤、串燒同一支720ml sake刺身好快就到,中間等咗20mins冇上過其他食物,上菜極慢。大部分侍應都係行行企企又唔跟進。支sake嚟到完全唔凍,成間餐廳仲竟然冇清酒壺 (中間可以放冰嗰隻)。食物質素ok, 刺身新鮮,燒牛舌同白鱔肉厚同彈牙,反而壽司好一般。食哂啲嘢後,我哋仲淨返三份二支sake就同侍應講想轉去室外,點知佢話我知出面油咗leger唔係咁適宜坐出去...下!!!咁點解我一直見到有人出去仲飲到尾呢?佢就話再問下先,其間幫我開sake嘅女bar tender同另一個女侍應仲喺我哋張枱面前咬耳仔講我哋。請埋呢啲無質

食哂啲嘢後,我哋仲淨返三份二支sake就同侍應講想轉去室外,點知佢話我知出面油咗leger唔係咁適宜坐出去...下!!!咁點解我一直見到有人出去仲飲到尾呢?佢就話再問下先,其間幫我開sake嘅女bar tender同另一個女侍應仲喺我哋張枱面前咬耳仔講我哋。請埋呢啲無質素嘅侍應真係趕客。

最後我哋都可以喺室外繼續飲,最搞笑係聽到後面張枱叫串燒食。

不知所謂,唔會再嚟!
2017-10-27
庆祝纪念