2018-09-26
1962 浏览
前排見網上有宣傳「響」,睇片已經都覺得好吸引~ $4xx 好多野食,仲有我至愛的 movenpick ice cream 🤤🤤Book 左5:30 pm , 諗起早啲食健康啲,哇!一上到去原來已經爆場! 原來咁多人咁早就食dinner 喺香港真係少見景象。一坐企,聽完啲侍應細心講解後,每枱都各有一盤刺身、一盤海鮮同一盤肉,另外仲有小食、沙律、炸物、烏冬、蔬菜等可以再任點~ 刺身有三文魚、帶子、赤身吞拿、甜蝦等⋯ 都幾新鮮。 另外,海鮮有鮑魚、大蝦、螺、 生蠔、魚、好搞笑,第一次原條魚咁燒,又幾好食架呢!旁邊有粉紅岩鹽,黑椒,清酒,調味料絕不馬虎,仲有一個不銹鋼兜比你裝骨,真是貼心! 飲品有罐裝飲品之外,仲有啤酒,白酒,茶包等等應有盡有燒肉食材有澳洲和牛,美國牛肋骨,豚肉、雞翼等, 肉上都有牌仔標明清楚是什麼,又是非常貼心的! 肉類有質素,另外點了牛舌,口感很爽,自己再加黑椒和鹽已經很惹味了。出面有一些酒類,試了梅酒和柚子酒,酒精濃度不重,很適合一邊吃燒肉配著飲,柚子酒的柚子香味很清新,感覺可以解除肉類的油份。最後不少得甜品環節,就吃了一盒Movenpick chocolate ,完美
题外话/补充资料:
想特別提一點的是: 點菜紙張太精美,紙質雖然係靚但不環保,希望可以轉用薄薄的紙