2021-03-29 519 浏览
終於等到餐廳開放返四人堂食,可以約埋幾個朋友食大餐!其中有個朋友之前食過呢到既流水蝦🦐,推薦我地今次再試。一個價錢包任食任燒流水蝦,其他可以任添既食物亦包括蜆、扇貝同青口等海鮮。🥩肉類方面就相對失色,大部分都喺好普通的雪藏醃肉而且款式唔多,無咩邊款值得推薦。.我地既座位旁邊有個小水槽,入面養了好多新鮮生猛既大頭蝦,佢地頭大但身體卻短短的,外形十分有趣。想食個陣可以隨意喺水槽入面夾起大頭蝦,燒前記得先將佢地放入冰桶速凍減低活躍程度,咁就可以更容易同方便地放喺燒烤爐上燒。.燒完既蝦會縮水,所以一隻既蝦肉其實唔多。燒蝦食落無咩海產既鮮甜味,味道偏淡,不過勝在新鮮所以肉質都算彈牙。每位食客都可以限量獲得海鮮拼盤,有鮑魚、沙插等貴價海鮮每人一隻,另加幾片和牛同牛舌。海鮮整體都算新鮮,不過肉類真喺麻麻地,所以都喺主力食海鮮好過。大大隻既扇貝啖啖肉,海蜆充滿海上咸味,肉質鮮嫩。另外餐廳也有提供熟食及甜品等等,甜品有本地生產的雪糕波波球,有好多種口味,豆腐味最好食!😋

大大隻既扇貝啖啖肉,海蜆充滿海上咸味,肉質鮮嫩。