2019-05-10
較早前途經佐敦,見到這個燈箱牌寫住- 新鮮生章魚,有趣又新鮮,於是同好姊妹入去試試地方雖然唔大,但裝修有趣點餐用QR code 電話掃描,方便又環保!食放題梗係努力點一大輪食物,刺身,壽司一定唔少得,甜蝦,赤背,螺,北寄貝,新鮮可口壽司種類都不小,有我最愛的蔥呑拿魚軍艦,帶子壽司,蟹棒壽司,章紅魚壽司,美味可口侍應放上一小碗食物在枱上,一看原來是活生生的章魚,正當猶豫從何入手,好友已經一手拿着往嘴裏去!於是拿起筷子,夾一口鼓起勇氣放進口裏,雖然感覺怪怪的,但鮮美無比,點上豉油更能調出鮮味來好友點左幾個炸球體的東西,叫我地食完估吓是什麼,炸得啡黃色的,面層流著微紫色的是墨魚小丸子,另一個係番薯炸物,最後一球有驚喜,咬開已聞到一陣榴槤香,好彩喜愛吃榴槤,不然被她整蠱了炒雜菜加上芝麻更惹味,日式蒸蛋味道都不錯三個雪糕櫃,好多雪糕雪條可以選擇,大部份來自韓國牌子,價錢也不便宜的
地方雖然唔大,但裝修有趣
炒雜菜加上芝麻更惹味,日式蒸蛋味道都不錯