2019-10-27 13 浏览
呢间餐厅系同事介绍畀我 所以我哋今日就决定嚟试下 呢度都好多餐厅但系呢间餐厅嘅装修都几吸睛 入到去坐低咗系可以睇到厨师煮嘢食嘅高台位置店员介绍我哋可以试下黑板上面嘅四点盛(分别有带子,甜虾,伊左目同埋油甘鱼)刺身好快嚟咗 店员介绍我哋可以由味道淡嘅开始食起 咁就会食得出食物嘅鲜味 带子会有啲柠檬片夹住食起嚟嘅时候就有淡淡嘅柠檬香甜虾系新鲜 仲几大只 好弹牙而且味道非常鲜甜之后第三款我哋就食伊左目 呢咗鱼平时都比较少听 食起嚟系淡淡啲嘅味道 但系都系爽口 唔错唔错 最后就油甘鱼 好多油脂期间我哋就嗌咗个沙律嚟食 酱汁酸酸甜甜之后我哋就要左两个煮物酱煮茄子 同埋樱花虾炸豆腐完全食得出师傅嘅手艺 将子茄子软硬适中 味道亦都啱啱好再喺上面放埋少少木鱼丝 提升啲香味 樱花炸豆腐 豆腐热辣辣之后再配合佢嘅酱汁以及樱花虾脆卜卜 多重口感等候期间亦都见到师傅用个炭炉加热鳕鱼丝畀其他食客 我哋都忍唔住问下有咩菜式系可以用呢个炭炉烧就叫咗呢个用炭烤细鲷鱼 用炭炉烧真系零舍香 其实都系鲷鱼一种不过就细条啲 配埋少少柠檬汁已经好好味完 全唔会腥 够晒新鲜我哋要咗呢一只清酒配呢个鱼 其实都系店员介绍 酒系有淡淡
呢间餐厅系同事介绍畀我 所以我哋今日就决定嚟试下

甜虾系新鲜 仲几大只 好弹牙而且味道非常鲜甜

最后就油甘鱼 好多油脂

期间我哋就嗌咗个沙律嚟食 酱汁酸酸甜甜

之后我哋就要左两个煮物
酱煮茄子 同埋樱花虾炸豆腐

我哋要咗呢一只清酒配呢个鱼 其实都系店员介绍 酒系有淡淡嘅香味就非常之好饮 真系好似佢所讲有 淡淡嘅清香 当你入口嘅时候呢佢就有清酒嘅味道但系当只要经过喉咙之后佢哋味道就挥发晒 唔会影响你食下一啖食物口感

食到都饱饱哋我哋就叫咗几串串烧同埋乌冬 特别钟意呢个车厘茄豚肉串烧 食起嚟外面香内面又有汁

冻乌冬亦都好有惊喜 面身系烟韧度十足亦都煮得非常好嘅时间如 酱汁配埋少少细葱,紫菜同鹌鹑蛋

可能会觉得有啲热气食埋呢个乌冬就可以舒缓返啱唔啱

店员请左甜品我哋 食得出好香嘅黑糖但又觉得唔系净黑糖咁简单 店员同我哋讲而家九点之后有7款清酒都做紧买一送一优惠 呢到食物有质素 服务几好 店员会为你介绍食法 煮法
倾下偈真系一流