2018-09-05
水火爐係朋友介紹,我地11人黎到呢邊食飯,有點期待。它以懷舊冰室設計,水圓摺檯、所用的碗筷等都係50、60年代,氣氛唔錯。$295任食有質素的牛肉及豬肉(可選擇散叫),仲有多種火鍋配料,確是不錯,值得一讚係服務很好,不會漏單,服務人只反應快而有禮,滿足要求,非常好!要提的是,你如果訂左7點,即使未人齊,未叫火鍋,就是必須入座計起2小時30分內食飯架!由於我地有大部份人遲到,經驗所得,寧願訂遲些,好過早到入座!一般醬料提供,另有醬料費$15/人即炸魚蛋及燒賣,𣊬間清盤,好!鴛鴦鍋+28我地叫左麻辣同肉骨茶味,由於同我座的位置距離太遠,食唔到,同座食客話Ok, 但會愈食愈咸每人1份海鮮贈送大家都話好新鮮,好好食,如果再叫要按收費的火鍋配料基本配料都有齊,個人特別喜歡生麵,他們會煮埋比你,再撈一撈雞煲的汁,好鬼好食!汽水任飲,啤酒另計!花膠雞煲Openrice訂位會贈送,食完雞煲可轉其他湯底,不過用唔著,因為呢個雞煲太入味啦!雞件好味,花膠夠多,汁夠濃,但又有同一短點,就係愈食愈咸,雞件份量多,唔會因該贈送而hea食,唔錯!臨走有甜品,好好好食!其實我地食到夠鐘都仲食緊,食唔哂,我地掛住傾計
一般醬料提供,另有醬料費$15/人
即炸魚蛋及燒賣,𣊬間清盤,好!
鴛鴦鍋+28
每人1份海鮮贈送
大家都話好新鮮,好好食,如果再叫要按收費的
火鍋配料
汽水任飲,啤酒另計!
花膠雞煲
臨走有甜品,好好好食!
其實我地食到夠鐘都仲食緊,食唔哂,我地掛住傾計,不知不覺時間就夠鐘了!不過,店主好講原則,明明都冇客入座,只有7成滿,已經吩咐將檯上食物及火鍋收起,唯有下次我地要更醒水了!
食物質好好,尤其肉類,唔係普通雪藏野,湯底好飲,值得一來,記得要抓緊時間!