2018-07-17 80 浏览
樂天皇朝既八色小籠包聽就聽左好耐,前兩日放工去左銅鑼灣利舞台既分店食飯,終於可以食到,餐廳都好多人,好在有訂位,準時去到就可以即刻入坐。皇朝小籠包 $98一次過可以試曬八款味道既小籠包,menu介紹由原味開始食,到最濃味,八款味道我最鍾意黑松露味,第二係蟹粉,其他都唔錯,係人參味我就麻麻地。清燉雞湯 $58首先離個清燉雞湯,雞湯一d都唔油,但好香雞味,應該係連瘦肉燉左好耐,食主菜前飲就最適合。蘿白絲酥餅 $38蘿白絲醋餅超級鬆脆,一d都唔油,裡面薯白絲口感嫩滑,熱辣辣,必食推介。紅油抄手 $55一碟有六隻抄手,紅油唔太辣,啱我口味,每隻都大大隻,好抵食。瑤柱芙蓉賽螃蟹 $82賽磅蟹炒得十分滑,加場蛋王就更嫩滑,再者黑醋能減低油利感覺,增加食欲。沙拉排骨 $82一碟有多塊肉排,每塊都肥大肉厚,再沾上沙律醬就更好味,份量十足,食完都好飽。蕾沙湯丸 $38最後食到飽都想食埋尼度既甜品,豆沙鍋餅同蕾沙湯丸都想食,最後只點左湯丸,面頭既豆粉比一般既香,而且豆沙甜度適中,食到飽都覺得好好食。大部份點既菜式都係廚師推介,果然跟推介菜式係無錯,樣樣都好味道,而且餐廳環境十分好,無論家庭聚餐定係二人世界
,好在有訂位,準時去到就可以即刻入坐。

皇朝小籠包 $98

清燉雞湯 $58

蘿白絲酥餅 $38

紅油抄手 $55

瑤柱芙蓉賽螃蟹 $82

沙拉排骨 $82

蕾沙湯丸 $38

大部份點既菜式都係廚師推介,果然跟推介菜式係無錯,樣樣都好味道,而且餐廳環境十分好,無論家庭聚餐定係二人世界都敢啱,絕對推介。