2018-07-02 227 浏览
今日黎到长沙湾食晚饭, 见到有间居酒屋, 一于入去试下先, 首先叫左个蟹籽沙律, 哗….真系吓左我地一跳呀, 满满的蟹籽布满了成个沙律呀,而且成个沙律都好大LOW, 以青瓜丝为主, 每一啖都充满了蟹籽呀, 正呀.跟住又点少得鱼生呢, 叫左呢个刺身拼盘, 有北寄贝, 鲜带子, 甜虾, 油金鱼, 全部都好新鲜, 仲好鲜甜TIM, 真系想食多几件呀, 不过仲叫左其他野食, 少食多滋味.盐烧大蚬, 呢个坚正, 比平时的好唔同, 虽然望落好似好简单, 但食落去, 肉除左大只之外, 仲有一种好烧烤既味道, 但一D都唔干, 食既时候小心个壳好热.仲有呢个烧鸡翼, 外脆肉软, 肉汁丰富.炭烧鸡软骨, 送酒一流, 可惜今日唔饮得, 哈哈…..炭烧茄子, 茄子唔会油腻, 加埋酱汁一齐烧更入味, 再加上木鱼一齐食口感也丰富起黎.仲有我最爱既日式蒸蛋, 呢个加上了黑松露, 真系好鬼香LOW, D蛋又滑, YUMMY YUMMY.最后仲有呢串炭烧牛舌, 外面烧得脆脆, 还加上了黑椒增加了味觉, 而且仲要系厚切, 口感爽口弹牙.呢餐无谂过系长沙湾都食到咁既质数, 下次会再帮衬.

仲有呢个烧鸡翼, 外脆肉软, 肉汁丰富.

炭烧鸡软骨, 送酒一流, 可惜今日唔饮得, 哈哈…..

呢餐无谂过系长沙湾都食到咁既质数, 下次会再帮衬.
2018-05-01
用餐时段