2020-07-15
喺限聚令前一日 我地決定暬食個最後晚餐。行到海邊見到依間burger店裝修ok就入左去了店舖係工業風裝修,樓底好高所以感覺都幾舒服。9點前happy hour, 啤酒65蚊, house spirits $50!叫左個carbon brew (hk), 好fruitty有陣桃味, 易入口好啱女仔飲(唔記得影相)叫左classic beef burger, 鍾意佢個飽有烘過同埋唔會好濕。牛肉要讚的是無咩渣, 但調味可重一點同埋最好可以有得叫埋幾成熟... 個人覺得有啲太熟. 一咬落去有大量肉汁流出的,但食食下就無乜肉汁了。漢堡飽都有千島醬調味,酸酸的可以減輕膩的感覺。另外欣賞有配沙律叫左薯條,好足料大份同夠脆. 質素不俗另外要提店家好貼心地有消毒抺片及每枱一支酒精噴霧提供, 等大家疫情期間都可安心吃burger
一咬落去有大量肉汁流出的,但食食下就無乜肉汁了。
叫左薯條,好足料大份同夠脆. 質素不俗