作為麻辣fans,得知尖沙咀新開一間主打四川冒菜嘅餐館,就二話不說捉埋朋友去試啦😍店址位於亞士厘道,都幾隱蔽,可能係新張不久的緣故,加上午市時間已過,食客不多。Menu中有單人餐和雙人餐,價錢都幾抵。店家仲好好人,細心向我地解釋主食中各款麵條的特色。佢話火鍋寬粉都可以當作主食,但會比較脹胃,會令人過飽。最終我就揀左👇🏿🌶湯底:麻辣🍢配料:雞中翼魚腐雞髀菇唐生菜鵪鶉蛋火鍋寬粉🍜主食:米線本來揀左米線,但廚房搞錯左,比左四川火鍋麵比我,但唔緊要,試下新野都好!麵質比想像中更爽口,似粗身版的合味道杯麵,又幾唔錯!店家仲貼心提示,撈勻所有野會更好味,見到咁多大蒜同蔥,你就知道呢碗野幾咁惹味!由於第一次黎,我揀左小辣試下水溫,覺得下次可以揀大辣,相信會更滋味!配料方面款款都好出色,雞翼肉質好滑,又入味👍🏻魚腐、寬粉更加係我至愛,必點💓自家特飲:玫瑰蜂蜜桂花蜂蜜玫瑰蜂蜜唔單止賣相靚,仲相當清新好飲,甜度適中,滲出淡淡花香,淡雅怡人,一試難忘!原葉檸檬茶烏蠅館真係冇令人失望,從食物嘅質素,到餐廳嘅裝潢格局,再到服務態度,都盡見店家嘅誠意,下次黎尖沙咀行街都一定會再嚟烏蠅館食lunch 呀!

最終我就揀左👇🏿

🌶湯底: