2018-03-24 416 浏览
約朋友食飯,佢上網見到呢間好似幾好食,於是決定黎食,但我地無book位。夜晚七點半,門口排滿人,向侍應登記,佢話等45分鐘至1個鐘,佢話有位會打電話比我,真係嚇一跳,食餐飯啫... 好彩朋友未到。最後都真係等左45分鐘~青木瓜蝦沙律,好清新,但幾辣。最前果碟係和牛炒河。乜泰國有和牛咩? 係咪真和牛我唔知,但好惹味。蟹肉炒飯。蟹肉算幾多,飯亦炒得粒粒分明,好香口。食完主菜就要食甜品。芒果糯米飯係店員特別推介。芒果未係當造,所以色水唔太黃,食落亦唔太甜,反而個糯米飯就因為個煉奶搞到好鬼甜,平衡返個芒果甜度。最特別係糯米飯裏面撈左炸扁豆,食落有脆脆。脆既糯米飯,唔黏牙,好趣。另一款甜品仲趣,特色椰子奶冰凍冰冰。趣既係粉紅色圓粒貌似台灣粉圓既野。外皮煙煙韌韌車厘子味,裏面包住粒又爽又甜既亞熱帶生果,但食完都估唔到係咩生果,可能係梨,可能係蘋果,朋友估係椰子,我就覺得唔係。最後食晒都未知係咩,總之好食。😂

青木瓜蝦沙律,好清新,但幾辣。

蟹肉炒飯。蟹肉算幾多,飯亦炒得粒粒分明,好香口。

2018-03-20