2018-11-21 592 浏览
今日心血來潮想食pho,專程搭去左旺角呢間小店。因為見到網上好多人介紹呢間。Pho 嘅選擇唔多,只可以揀牛柳牛丸同淨牛柳。 Lunch時間係門口等左十幾分鐘左右就可以入座。我就揀左牛柳牛丸Pho,聽聞呢間餐廳係由越南女廚師主理,都幾似我係峴港食過嘅味道。牛柳係半生熟,食落幾嫩滑,有牛味。牛丸食落彈牙無渣,但份量就比較少,得幾粒。Pho 嘅精髓係個湯底,呢個湯底比外面清,完全無味精,飲落都唔覺口乾,但好有牛嘅鮮味。河粉幼細軟滑,整體都唔錯。最特別之處係佢會俾d 油炸鬼俾你浸湯食,咁樣可以更能夠品嘗到湯嘅鮮味。服務幾好,特別鍾意呢間餐廳嘅水有班蘭葉,飲落陣陣班蘭味,好清新