餐厅: 胡同
资讯:

2017-04-23 4960 浏览
之前承諾一位90幾歲嘅長輩會帶佢嚟「胡同」睇「變臉」!今日本來訂咗樓下的「御寶軒」飲茶!突然醒起「胡同」的「變臉」、即管打去問下碰碰運氣!竟然撞都冇咁啱、佢答話今日係!嗱嗱聲book 枱改地方!👏🏻👏🏻😘嚟到「胡同」唔知道係咪因為見到老人家行動不便、被安排最近表演場地嘅位置、諗住今日有運行!👍🏻😜「胡同」周末供應自助餐及表演$428/位 (加一服務費)!這裡食物不過不失、環境 + 表演都算值得!而且今日志不在食物!😜自助餐食物一般(意料之內)、但由頭到尾全部都只微溫(包括熱湯、炒飯)、就.....!😳我一路食一路向侍應反應、她主動提出給我送上兩碗(熱)白飯補救(但其實都係微䁔)!只是服務態度值得嘉許!👍🏻😜食到一半侍應走過嚟表示「變臉師」在來店途中出意外、所以今日「變臉」表演項目取消!有冇咁啱呀?簡直係晴天霹靂!有上咗賊船嘅感覺!😳最後只送上一把送都唔要嘅扇作補償!但最失落係令到老人家好失望!😳😳到甜品環節-女侍應主動走過來溫馨提示、甜品有雪糕、如果唔喜歡食凍野、可以轉(熱)糖水!我都唔知好嬲定好笑!😅我回應:我哋唔係唔食凍野!只係「熱嘅要熱、凍嘅要凍」!我地點咗雪糕、因為我知道呢位老
甜品環節-
我回應:我哋唔係唔食凍野!只係「熱嘅要熱、凍嘅要凍」!我地點咗雪糕、因為我知道呢位老人家好鍾意食紅豆冰同埋雪糕!侍應好無奈、唔知俾乜反應我才好!我也知道她已盡力!這一切都不是她能力範圍可以解決的!🙏🏻😘
希望日後此集團管理層有所改善!"Dinner Show" 有"Dinner" 冇"Show"! 即係貨不對辦!🙅🏻