2018-05-13 808 浏览
母親節,過去食飯,正門知客叫我地有位就坐,一陣會有人招呼我地,態度完全冇問題。如是者,我地一家六個人,坐係四人台,等茶水到,旁邊一個冇穿制服,不知是否收銀職員,極冇禮貌呼喊我地,叫我地起身,又唔講原因,老人家行動唔方便,所以我叫佢地坐著先,然後我行過去佢度,佢話:你地食飯要拎飛,唔係你鍾意點坐就點坐。態度極不佳。我心平氣和,同佢講,係門口知客叫我地坐。佢答:今日人人訂曬位,你地食飯要拎飛。我:好,咁你寫張飛比我結果,佢回敬一個白眼,加一聲jip。然後講:小姐,麻煩你地起身,你地冇訂台。然後略過我,直接走到我家人旁,想拉起我屋企老人家。我阻止後,想帶屋企人離開,唔食。另一個遲來的親戚以為我地未到,在房間內開了茶位,我地起身走到房內,該位職員隔了一會兒,站在門口不去,監察我們,感覺自己是個疑犯,被警察盤問。令我十分不舒服。因為這種態度,我絕對不會再踏足這間茶樓。close rice

佢話:你地食飯要拎飛,唔係你鍾意點坐就點坐。態度極不佳。
我心平氣和,同佢講,係門口知客叫我地坐。
佢答:今日人人訂曬位,你地食飯要拎飛。
我:好,咁你寫張飛比我
結果,佢回敬一個白眼,加一聲jip。
然後講:小姐,麻煩你地起身,你地冇訂台。
然後略過我,直接走到我家人旁,想拉起我屋企老人家。

我阻止後,想帶屋企人離開,唔食。

另一個遲來的親戚以為我地未到,在房間內開了茶位,
我地起身走到房內,
因為這種態度,我絕對不會再踏足這間茶樓。
close rice