2022-12-30
K11 商場越變越有趣,加入了不少本地創造pop up 店,成功吸引到更多年青人逛買完就醫肚是常識阿閒泰一直想試,終於今日可以放肆咁食多啲。餐廳面積寬躺,以大量綠色植物點綴,素色為主調,餐廳中間掛上大大的藤具佈置,整體裝修以西式為主帶少許東南亞風。點了菜不久就已經上齊,非常有效率。阿閒泰酸辣柚子沙律$88完全零沙律菜的泰式沙律,以柚子爲主角,簡單地配上自製醋汁,完全將甜味和酸味平𧗽過來,非常清新,令一個平時唔食沙律嘅我可以清碟,簡直是奇蹟,個人極力推薦。香辣炒通菜$78微辣,相信小朋友都食到,最重要通菜完全冇渣,不油但入口好滑。阿閒泰幸運炭烤拼盤$248一個拼盤様樣有少少,可省卻揀菜的煩惱。拼盤包括了烤牛肉、串燒雞肉、烤魷魚、烤菠蘿、烤蕃茄、炒雜菌等。以香茅串上雞肉烤,令雞肉添上香茅獨特的芳香,雞肉烤至恰到好處,外脆內軟,是我最喜歡的。烤牛肉充滿焦香,肉質有嚼勁。魷魚烤得吾夠香,近乎冇味。烤菠蘿真係 juicy 多了一份焦香,又甜又好味,亦同時可以解去肉的膩。雜菌加牛油炒,更香更滑。食完都希望繼續好運🫶🏻吃燒烤又點可以少得冰涼解喝飲品特製檸檬冰涼特飲$58自家製冷泡檸檬茶$58兩杯也要
買完就醫肚是常識
阿閒泰一直想試,終於今日可以放肆咁食多啲。
點了菜不久就已經上齊,非常有效率。
阿閒泰酸辣柚子沙律$88
香辣炒通菜$78
阿閒泰
幸運炭烤拼盤$248
一個拼盤様樣有少少,可省卻揀菜的煩惱。
烤牛肉充滿焦香,肉質有嚼勁。
魷魚烤得吾夠香,近乎冇味。
雜菌加牛油炒,更香更滑。
食完都希望繼續好運🫶🏻
吃燒烤又點可以少得冰涼解喝飲品
特製檸檬冰涼特飲$58
自家製冷泡檸檬茶$58
兩杯也要求少甜
前者酸味突出,新鮮檸蜜汁超清新,
完全可以解去肉類的油膩感,令人可以多幾件肉。
後者是我點的,味道相對溫和,冷泡茶味適中,冇苦澀味,口感順滑,檸檬酸多少少更好。