2018-06-16
呢間餐廳算吾算同佢有緣呢?因為好難先會轉入黎巷仔,又以為D巷仔好難睇到岩食既,點知一眼就比佢門面吸引住,一秒都吾洗就拉開門入去坐。。。可能因為間餐廳系巷仔,吾系甘易搵到,所以都無咩人。個肚餓到咕咕聲,一坐底就黎招呼我地啦呢到提供4款拉麵,分別是白天王、赤天王、黑天王和限定天王,而今期就系生蒜天王同胡椒天王。平時食出前一丁好鍾意黑蒜油陣味,今次就試下個黑天王啦第一啖食落去可以話系幾有新鮮感,不過食落就偏咸,有點重口味,但我圈果陣只系圈左普通,吾想食得甘濃味既朋友要留意返啦呢碗就系胡椒天王,朋友比左啖湯我試,一聽個名以為是以胡椒為主,好彩都吾系,佢叫呢碗之前仲嗌佢吾系食食下系甘打乞痴Haha呢兩碗相比之下我較為喜歡朋友 "胡椒天王" ,因為我碗麵圈左硬既,佢同軟身麵差不多,所以我覺得不合我心。不過佢都有樣野吸引到我的流心蛋,我突登浸系麵一陣,暖笠笠食都仲系流心,這令我十分驚喜>_< 胡椒天王同黑天王既湯底雖然相似,同系豬骨湯為主再加其他配料,我覺得黑天王太溜。而肉食就還好,一夾起就聞到肉香,香氣怡人。我仲口多多,點左一份芝士波波^^ 我系幾怕芝士又吾香但系好溜既事發生,不過
我仲口多多,點左一份芝士波波^^ 我系幾怕芝士又吾香但系好溜既事發生,不過自己又忍吾住口想試...
好彩,佢結果無令我失望,好想又吾會好溜,我覺得我都可以食多粒,之後就真系行動左啦