2018-12-18
要係葵涌既工業區/ 住宅區要搵到一間有壽司加埋生蠔賣既舖頭真係好難..見到開左一間叫做米子壽司既就入去睇下..一入到去就聞到好香既壽司味入面放左2個雪櫃, 一邊主要放刺身, 一邊放壽司除左已經預先PACK好既壽司之外, 當然仲有自選既壽司, 即叫即做架價錢方面都合埋, 以即叫即做黎計都叫抵食既除左壽司之外, 呢間壽司店都會賣埋生蠔, 款式唔算多但係可以一次過滿足哂食壽司同埋生蠔既願望, 有提供埋免費既開蠔服務,,唔使驚返到屋企開唔到啦舖面入面有2張BAR枱可以比你堂食,,,但係我就鍾意返屋企慢慢食,,所以就買外賣返屋企最後揀左個雜錦魚生飯 ($35)入面既魚生主要都係三文魚, 仲有吞拿魚, 靖魚, 希靈魚, 八爪魚, 帆立貝, 蟹籽以呢個價錢既雜錦魚生飯黎計個質素係合格多少少既, D魚生都新鮮, 但份量就唔算太多如果食量唔大既都夠飽既, 壽司飯既味道都唔錯, 唔會太重醋味, 飯又唔會雪到硬哂另外叫左2隻美國大平洋珍寶蠔, 有我手板咁大隻, 蠔肉好厚身, CREAMY同埋鮮甜岩哂鍾意食啖啖蠔肉同埋鍾意鮮味既食蠔愛好者, 海水味適中, 冇金屬味 (因為個人好怕食金屬味重既蠔)咁大隻都係$3
見到開左一間叫做米子壽司既就入去睇下..
一入到去就聞到好香既壽司味
價錢方面都合埋, 以即叫即做黎計都叫抵食既
除左壽司之外, 呢間壽司店都會賣埋生蠔, 款式唔算多
所以就買外賣返屋企
咁大隻都係$35/隻, 就咁食2隻蠔都飽呀