2018-10-24
繼上次食完個日式放題之後,另外一個返香港食好西既check point一定係食韓燒。雖然韓燒熱潮有少少冷卻,不過今次呢間running燒就有少少變奏港版韓式燒烤!我揀呢間running燒當然有原因,因為我睇之前食評係有生蠔!海蝦!OMG!作為生蠔愛好者既我真心忍唔住到預約上去試下。一去到就有標準既長長伸縮抽油煙機,呢個好緊要,因為我個人有鼻敏感怕大煙,好彩抽風算幾好。講返正題,首先叫左比較易熟既牛肉類別同埋少少豬肉。其中牛肉方面,牛脷同埋西施牛肉片都係重點必食,又香又嫩!豬肉就五花腩而雞肉就係調味雞肉。另外到海鮮果一部分,生蠔同海蝦都係大大隻果種,至於帶子就正常size,味道係新鮮而且用韓燒海鮮真係爽。不過燒海鮮係有個問題就係要連殻燒,所以熟得比較慢,所以策略上應該要塊板一半放海鮮一半放肉,帶子都可以快熟區,咁樣就最省時間!最後叫左碟好好食既柚子炸雞去結束呢次冇得輸既韓燒。PS 印象比較深既係呢度叫餐上菜都快手 而且換鐵板都頻密唔會拖
最後叫左碟好好食既柚子炸雞去結束呢次冇得輸既韓燒。