2023-02-14
呢間餐廳雖然喺旺角東,但係位置比較隱蔽,唔係咁易發現,但係食物質素都唔錯👍🏻👍🏻湯底好多選擇,我哋揀咗蒙古麻辣鴛鴦鍋($108),好惹味濃味,仲有藥膳嘅味道,唔洗點醬汁都好夠味👍🏻多多芫茜豚肉雲吞($78)勁香芫茜味,啱晒我芫茜愛好者,大大粒好滿足手打四寶丸($48)我哋叫咗細份,蝦丸、墨丸、豬肉丸、牛肉丸各一粒,粒粒都夠爽彈,真材實料蝦兵遇上老油條($48)油炸鬼索晒啲湯底一齊食😋蝦滑好香,加埋面頭嘅蟹籽好得意脆卜卜咁手切美國安格斯雪花牛($198)睇個樣都知新鮮,牛肉味夠濃,就算煮耐少少都唔會韌,推介👍🏻西班牙梅花豚肉片($108)豚肉質素都唔差,份量足夠,油脂分布得多,食落嫩滑有肉香🤤🤤紅紅火火 (魔鬼辣安格斯牛丸) ($46)半份有6粒,超辣🔥🔥我平時食辣都覺得好辣😂😂味道係好食嘅,果然名符其實紅紅火火🤣手工炸跳舞響鈴($88)推介~係自家鮮製嘅響鈴,好長好大條,但係唔洗淥太耐,因為佢係比平時食開嗰啲響鈴薄身同脆身一點,所以淥幾秒就食得👍🏻👍🏻西洋菜($42) 勁大兜,好似成棵盆栽咁,好抵食又新鮮~四川薯粉($42)識食一定最尾加返個粉麵,薯粉煙煙韌韌,索晒啲湯汁一齊食正呀~火
多多芫茜豚肉雲吞($78)
勁香芫茜味,啱晒我芫茜愛好者,大大粒好滿足
手打四寶丸($48)
手切美國安格斯雪花牛($198)
睇個樣都知新鮮,牛肉味夠濃,就算煮耐少少都唔會韌,推介👍🏻
西班牙梅花豚肉片($108)
豚肉質素都唔差,份量足夠,油脂分布得多,食落嫩滑有肉香🤤🤤
紅紅火火 (魔鬼辣安格斯牛丸) ($46)
手工炸跳舞響鈴($88)
西洋菜($42)
勁大兜,好似成棵盆栽咁,好抵食又新鮮~
四川薯粉($42)
火鳳凰撈起冰冰粉($28)
甜品時間,解辣一流!冰粉本身係冇味,配以糖漿、山楂餅、提子乾食,酸甜得嚟又好冰涼😍