2018-03-23 6266 浏览
由於未婚夫家住上水,有時都會去上水搵食架其實一個南一個北,加上中意係九龍行街,真係可以食勻全港唔同既食肆諗唔到食乜時,最好就係食放題,因為有刺身。壽司。炸物。火鍋。小食。甜品等等,好多選擇。食放題第1樣一定食刺身先,因為由凍食到熱好d。刺身拼盤只係睇賣相已經夠哂吸引,三文魚既肥美,象拔蚌既爽脆,希靈魚既魚子“咔嚓”聲,再加上甜蝦既鮮甜,簡直會不斷encore。仲有壽司,整成一口一件,方便櫻桃小咀既我去食,而且個胃仲可以放其他食物帶子壽司鮮味濃郁,軟殼蟹卷既蟹身仍然脆身炸物真係唔錯蕃薯天婦羅炸到表面脆卜卜,而且蕃薯岩岩熟,最重要唔多油膩既感覺芝士年糕本身比較吸油,脆脆既年糕外層加上濃厚芝士,好味但有少少漏。火鍋係清甜既木魚湯底。只要2位成人去食就會送一盤海鮮拼盤,廣島蠔鮮甜蠔味濃厚,鮑魚新鮮彈口,蟹身一啲都唔會霉,仲仍然有一梳梳既蟹肉。先焯海鮮,令個湯底增添鮮甜味。有多款配料選擇,上至肉類海鮮,下至蔬菜菇菌都一應俱全牛肉唔係一般放題既肥肥牛肉,而係半肥瘦,輕輕焯一陣,就已經夠熟,而且一啲都唔un,太喜歡食牛最後當然要食甜品啦~甜品係要自己出去拎,雖然有雪糕,但當天太凍,所以無食到。而且隔
由於未婚夫家住上水,有時都會去上水搵食架

諗唔到食乜時,最好就係食放題,因為有刺身壽司。炸物。火鍋。小食。甜品等等,好多選擇。

放題第1樣一定食刺身先,因為由凍食到熱好d。

帶子壽司鮮味濃郁,軟殼蟹卷既蟹身仍然脆身

炸物真係唔錯

火鍋係清甜既木魚湯底。
先焯海鮮,令個湯底增添鮮甜味。

有多款配料選擇,上至肉類海鮮,下至蔬菜菇菌都一應俱全

而且隔離個甜品櫃都超吸引
所以我都揀左3款品嚐

阿華田布丁,朱古力蛋糕,意大利芝士餅,全部都唔會好甜,岩岩好,食完唔會有太大罪惡感

店內會不是增添不同甜品,係我品嚐緊以上3款時,我就見到製作完成既焦糖燉蛋推出,但我已經飽飽嚕,所以無拎到。

*飲品同甜品一樣都要自己出去拎,除左汽水涼茶,仲有一樽樽梅酒
都係任飲架

2018-03-21