2021-05-16
平時好少食中菜,辛苦左一個星期,就去咗附近嘅嘉里酒店食好西前兩次去都係嗌套餐,今次決定散叫自己鍾意食嘅嘢!楓糖黑豚肉叉燒甚少食中餐嘅我,每次都一定會嗌叉燒!呢個叉燒係用梅頭肉,非常之淋,加上甜甜的楓糖漿,食完一舊又一舊沖繩涼瓜炒和牛脷呢道菜味道正正常常,苦瓜亦都唔係特別太苦,牛脷係薄切去炒梅菜蝦乾蒸茄子又到每次食飯必叫嘅茄子🍆,呢度簡單嘅菜出奇地幾好食,茄子蒸得幾淋,上面嘅梅菜蝦乾亦都唔係好鹹,配搭得啱啱好蝦醬和牛鬆炒飯因為飲得太多酒,突然之間好想食炒飯,其實食唔出有蝦醬味,係一個正正常常嘅炒飯,冇乜特別琥珀合桃酥蛋白杏仁茶甜品是必須的環節!最後叫咗兩個甜品,兩個都係我最鍾意食嘅 正常發揮嘅甜品,兩個都唔係好溜,唔錯整體來講,食物質素正常,未見有驚喜,勝在有海景,成個人都relax晒!服務方面唔錯,都好有禮貌!價錢方面,值唔值就見仁見智,呢餐飯大約$2200,間唔中一餐都可以接受嘅
楓糖黑豚肉叉燒
沖繩涼瓜炒和牛脷
呢道菜味道正正常常,苦瓜亦都唔係特別太苦,牛脷係薄切去炒
梅菜蝦乾蒸茄子
蝦醬和牛鬆炒飯