一生悬面都算系人气沾面店,除左招牌沾面之外,独有嘅雪糕拉面仲曾经掀起风潮😻唔少分店都要排队,今次嚟到牛头角店,人流相对少啲。不过因为店面都比较细,假日或者晚餐时段都有机会要等👅╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴❀ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ 店铺装修日系,设有一列bar枱,可以睇列师傅嘅制面过程,好有日本拉面店嘅vibe🇯🇵今次就试下佢嘅沾面🥢▶ ∗︎*゚ 鱼介豚骨沾面一定要叫店舖嘅招面沾面!仲可以按喜好选择冻面热面,或者系想要嘅软硬度,好贴心🫶🏻食沾面最重要系汤要够热,先食到沾面汤嘅精髓🔥一上枱见到碗汤热辣辣出晒烟,质地唔会太水或者太厚重,过关😋汤入面仲见到有葱同洋葱碎,令成碗都有唔同层次。面条粗身弹牙,沾落汤都挂汁够味,又唔会因为太挂汤而死咸或油腻👍🏻另外要赞嘅系叉烧!每碗都有两大嚿,系厚身嘅五花肉叉烧😻可以食得出炙烧嘅香味,肥瘦适中,唔会太腻,赞!▶ ∗︎*゚ 辛辣沾面呢个汤面同样够热,质地适中。虽然叫辛辣汤,但都唔会太辣,反而系香辣嘅感觉😋食得耐会有少少腻,都系钟意原味多啲。╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴❀ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ 拉面沾面舖有好多,但喺香港要揾到好食嘅都唔

今次就试下佢嘅沾面🥢

▶ ∗︎*゚ 鱼介豚骨沾面

▶ ∗︎*゚ 辛辣沾面

拉面沾面舖有好多,但喺香港要揾到好食嘅都唔容易🥺呢间沾面嘅汤同面都恰到好处,味道非常不错,系好有水准嘅沾面!而且价钱相宜,平时想食沾面都周不时会嚟❤️