2019-05-07 122 浏览
前日同朋友去咗 大本瀛日式放題 食lunch 放題。環境都幾乾淨企理 除左飲品同雪糕係自己行出去攞之外 其他都係用紙點就得 野食嘅種類都幾豐富 除左日本野(刺身、壽司、卷物、炸物、燒物、鍋物、小吃)之外,都有D泰國野食揀個人覺得佢地嘅刺身都幾新鮮 貼心嘅係 刺身都有冰急凍住 呢個位真係好加分 而另一個驚喜嘅地方係 啲三文魚都切得幾厚 比出邊食開嘅厚一倍 所以食落去好有滿足感之於壽司 火炙壽司做得的確唔錯 有入口即溶嘅感覺 而黑松露壽司嘅黑松露味都好突出同濃 壽司飯同配料嘅比例都啱啱好 唔會令你太飽 食唔落其他野我覺得做得最出色嘅係佢地嘅炸物 不論天婦羅、香芋丸、流心芝士年糕定蝦餅嘅麵粉衣都好薄 而佢地嘅冬陰公 椰奶味重嘅同時亦保有酸辣味 唔錯個人黎講唔太鐘意食蠔 但都叫左芝士焗廣島蠔黎試下 因為有芝士 所以冇咩腥味 而且意外地芝士同蠔都幾夾而焗香蒜帆立貝 真係有好多蒜容 鐘意食蒜容嘅朋友應該會幾鐘意甜品入面有樣比較特別嘅係 白皮明月冰卷 其實係紅豆吉士糯米卷 食落幾得意Overall黎講我覺得食物都唔錯 唔會因為係放題而質素差
除左飲品同雪糕係自己行出去攞之外 其他都係用紙點就得

野食嘅種類都幾豐富 除左日本野(刺身壽司、卷物、炸物、燒物、鍋物、小吃)之外,都有D泰國野食揀

個人覺得佢地嘅刺身都幾新鮮

之於壽司 火炙壽司做得的確唔錯 有入口即溶嘅感覺