2010-10-29 141 浏览
今晚要同班靚女食飯,個個都想食不同的東西。有朋友在附近工作,所以找到這間小店,見食評唔錯,一於試下先~要等朋友,先食了腸粉,都幾滑,唔錯!醬料味道幾好味~唔會勁鹹~朋友到了,決定要試食幾樣好評食物。串燒雞翼,皮脆,咬開有肉汁,正!本人之推介!串燒食了豬頸肉(朋友說勁好食),雞皮(我覺得勁好食,因為燒得好脆),豬腩肉,雞腎,腸,豆卜(心機之作)等等,好味~見到老闆推介咖哩飯,好,就決定食咖哩吉列豬扒飯。即炸豬扒加上日式咖哩,的確是不錯的配搭。天寒地凍的確是打邊爐的好時間,試了新推出的日式火鍋。牛脊肉幾好食,好有牛味~見到火鍋配料幾靚幾精緻,老闆應該有選擇過,見不到爛菜頭菜尾,有心機之作!除了牛肉,還有雞肉選擇。我估如果同老闆熟d,應該可以試到老闆私藏的食物,哈哈。最後加了個手打烏冬結尾。老闆說用打邊爐的湯加個飯煮粥都好好食呀!不過太飽,下次先!對於女仔,幾飽都要食甜品,飲埋佢個白果腐竹雞蛋糖水,真的完美結束一餐。

朋友到了,決定要試食幾樣好評食物。

串燒雞翼,皮脆,咬開有肉汁,正!本人之推介!
串燒食了豬頸肉(朋友說勁好食),雞皮(我覺得勁好食,因為燒得好脆),豬腩肉雞腎豆卜(心機之作)等等,好味~

2010-10-28