2021-07-01
仔仔考完試,今日同佢食番個shabushabu 輕鬆一下先。好彩一早訂定枱,7:30pm 到逹門口,目測已經有十多個人等緊位,而我哋好快已經被安排入座。第一次試呢間日式火鍋放題,因為鍾意佢環境格局舒服衛生。我哋選了「北海道十勝豚肉套餐」,套餐有六款豚肉及牛肉,至於湯底就揀左仔仔最鍾意嘅沙爹口味。仔仔最開心有個大大自助bar ,可以自己揀選不同嘅涮涮鍋配料。目測食材選擇都幾多,而且都很新鮮,質素很好。餐廳每款食物都用蓋蓋好,保持乾淨衞生。蔬菜 bar 選擇十分多,蔬菜、瓜、菇類等已經有二十多款。其他食物仲有魚蛋、丸、腸等等,也有十多款。另外仲有小食、飯、炸雞及少量熟食供應。飲品除有汽水以外,更有支裝洪福堂多款飲品可供自取。居然有炸雞,仲有墨仔小食,小朋友就最鍾意了。我當然亦唔會錯過啦。甜品方面就不多,但最正就有自助雪糕機,有多款口味,呢次真係有得食有得玩。餐廳除了堂食,仲有購物區。有很多款日式食品、醬油。仲有無激素急凍肉類可度選購。埋單居然仲有coupon 送,及原來有儲印仔咭添。
第一次試呢間日式火鍋放題,因為鍾意佢環境格局舒服衛生。
埋單居然仲有coupon 送,及原來有儲印仔咭添。