2019-01-10
今次嚟左依間近愉景新城既餐廳,上次喺荃灣食幾間西餐都高質,今次對依間都有所期待Menu 簡單,不太多選擇,今日係平日,依個價位都 7 8成滿,好勁由於想飲啤酒,一定要叫個雞翼or chips去送,由於依度無雞翼,所以就叫左個芝士薯條去送喇一杯Stella 一杯Chalet, chalet 係淡味d,水既感覺重d, 一句講哂,Stella better 😂芝士薯條份量唔多,不過佢用炸薯條嘅方法比較特別,好脆身,又唔係燶,好食既,如果份量多d 大d就perfect叫左個set dinner , 跟個好濃味既洋蔥湯同䁔的包,同gras,幾好食,包最重要係䁔,睇得到間餐廳有無誠意去做好依點Us rib eye with medium rare , 有肉汁,份量大,有脂肪位,喜愛食脂肪位既牛扒愛好者就適合了French edible crab risotto ,麵包蟹意大利飯,個蟹味好濃,個飯既濕度適中,依幾次喺荃灣食risotto 個質量都好好,keep it up 跟餐送左個香蕉布甸,chef 既手勢好勁,用朱古力都畫到花,好叻,個布甸好重香蕉味,好滑Apple crumble, 餐廳用左1
Apple crumble, 餐廳用左1個好像美女與野獸之玫瑰個玻璃樽入住d applewood 氣,再喺你面前拎起,俾你打卡,女仔一定喜歡💕詳請可以睇我
Apple crumble 好多果肉,加上個味道5太重既雪糕,不過但係係果下拎起玻璃樽都值回票價好睇又好食