2008-10-13
有少餐廳會用黑色做主調, 但係simplylife呢間黑得黎無令我有半點反感既感覺. 反而佢店內既麵包架令到店內的感覺倍感溫暖. 餐廳設計得好好. 餐牌無香港習慣性大批量既選擇, 只有一張紙choose, 好外國~~ 不過唔知係唔係好多人都係專登黎食甜品, 因為個餐牌既第一類型居然唔係前菜而係sweet~~~同友人都唔肚餓, 又想食甜品, 所以我哋兩個只係點左個意粉同埋沙律!grilled eggplant, tomato and mozzarella sala: 見到隔離枱有咁大碟菜我又點左個. 不過唔記得左火箭菜係苦既.... 我覺得麻麻. 不過水牛芝士好味道.叫左個牛肉豬肉腸仔意粉, 上枱既時候覺得佢好細個.... 不過如果係一個人食, 又會點沙律嗰d都夠食既. 不過如果係男仔黎既話就未必夠. 味道不錯.最好味既就係佢送既麵包... 黑色d嗰隻... 中間好鬆軟.. 正!本來想點甜品, 但係我屬意既banana pie比人早一步點左. 因為實在太想食批所以轉場無係到食甜品. 不過其實佢個black forest都應該唔差, 下次會再黎食!!