平時係尖沙咀多數都食西餐,今次就黎到藍象泰國餐廳食飯,個門口藍色望落唔似食泰國菜,入到去環境比較暗,仲有藍色既燈光添,好有氣氛,如坐窗邊仲有海景添。🔹炸軟殼蟹$98原隻炸軟殼蟹,好入味,但唔會覺得油,但蟹身就唔算脆,但我個人黎講就好岩我口味,再配埋生菜,咁就唔會覺得油,再配埋個醬加入菜同蟹,好似食緊沙津菜咁,好好味🔹泰式炒大蜆$148 見到餐牌寫住炒大蜆(辣),好香辣醬味,但食落我就覺得唔辣,但有小小酸辣既味道,🔹蝦醬辣椒炒通菜$98有青椒 紅椒 再有大大隻蝦乾,真係好足料,用左蝦乾令到成碟菜更加入味更加香,而通菜好爽口,但份量只屬普通,但價錢就比較貴啦🔹芒果黑白糯米飯$88有2件 椰汁糯米飯 上面有椰汁,咬落好香椰子味,唔會覺得好甜,而黑糯米飯就好有咬感,咬到一粒粒米既感覺,而上面亦有芒果汁,每舊飯底下都會有一片薄薄芒果,夾埋個糯米飯,味道好清新而我就覺得白色既好味d。隔離有碗芒果 又凍又甜 真係好好味,再配埋個朱古力雲尼拿雪糕,上面配有椰子片乾真係好有心思,令到成個糯米飯都豐富佐好多🔹芒果沙冰$65芒果沙冰 唔會太甜 好夠芒果味 唔會似一般假既果汁味🔹椰子沙冰$65椰子沙冰就比較小

🔹炸軟殼蟹$98

🔹泰式炒大蜆$148

🔹蝦醬辣椒炒通菜$98

🔹芒果黑白糯米飯$88

🔹芒果沙冰$65
芒果沙冰 唔會太甜 好夠芒果味 唔會似一般假既果汁味

🔹椰子沙冰$65
椰子沙冰就比較小飲,相比平時既椰汁就無咁甜,冰上面仲有椰子脆片同椰絲,好特別

呢間藍象泰國餐廳真係好特別,環境好舒服,比較靜,約朋友食飯傾計就最岩啦,而家好多菜式都比較特別,平時既泰國餐廳未必有,好值得一試呀