2023-06-11 119 浏览
今天相約朋友吃生日飯 ,食完正餐後 ,尼到呢間餐廳再食甜品為友人慶祝。朋友之前喺OpenRice度用出名嘅雞蛋仔甜品mark左寫生日字句🎂所以坐低無耐 趁壽星去咗廁所就同店員order咗呢款😆食緊雞蛋仔中途,我地再order一份椰皇蛋白,女店員問仲有冇其他需要?因當時我地5人已食正餐 所以大家都飽飽地 就話冇喇。兩款甜品賣相係有睇頭 雞蛋仔周圍有少量水果與不同味道嘅醬汁裝飾;椰皇上有金箔點綴。兩者味道還好,最特別係雞蛋仔個麻辣朱古力醬~正當打卡傾計完一輪 向另一男店員表示結帳時 佢表示餐廳有最低消費,每人要叫一樣嘢,佢話可叫多三杯嘢飲。當時雖然有啲疑惑,但都order咗三杯嘢飲外賣,唯等左差不多半句鐘先拎到野飲😥事後諗返 就覺得奇怪🤔首先事前喺OpenRice度睇餐廳資料並冇寫明有最低消費,另到左餐廳Menu上亦冇寫明有最低消費。最奇怪嘅係點解喺埋單嗰一刻,先至同我哋講有最低消費?餐廳一開始係客人坐低嘅時候,唔係應該就要說明嗎? 因為客人可能會因為呢樣野 而決定唔光顧。當日即使係我哋叫第二款食物時 店員亦冇表示有最低消費 只問左:有冇其他需要?就算一開始無講 呢個時候仍然無同客人說明

當日即使係我哋叫第二款食物時 店員亦冇表示有最低消費 只問左:有冇其他需要?就算一開始無講 呢個時候仍然無同客人說明?

整體尼講,食物飲品味道ok,但是次用餐體驗比我既感覺唔太好,未必會再光顧。