餐厅: 八一漁八
资讯:

2023-03-19 299 浏览
今日同朋友食午餐朋友一早開門就到所以坐海景位點了八味點心包括甜品,擺盤用心,味道好牛肉球,平時食牛肉球會加很多喼汁,這個用湯浸,牛肉球一開四,連湯食都幾好食😋鮮蝦腸粉,加了梅菜,只在面有少少碎,不會太搶蝦腸味,但想食梅菜的朋友應該會覺得太少了。鮑魚糯米雞,一人份量,個樣就真係幾好,不過味道就普通,沒有太特別。紅菜頭餃,我鐘意食紅菜頭,所以點了這個平日比較少食到的點心,沒有紅菜頭味,饀料有點似粉果,但就沒有花生,岩花生敏感的朋友食,都好食。蝦餃,加左金邊的普通蝦餃。叉燒包,都是一籠普通的叉燒包高湯魚餃,個湯都好味,似牛牛球個湯底,魚餃就普通,係個擺盤及魚型最有心,仲有個個西蘭花仔幾得意,但整體味道一般。柚子凍糕,味道幾清新,少少柚子味,不會太硬,亦不算甜,但整體普通。
今日同朋友食午餐
朋友一早開門就到所以坐海景位
點了八味點心包括甜品,擺盤用心,味道好

牛肉球

鮮蝦腸粉

鮑魚糯米雞

紅菜頭餃

蝦餃,加左金邊的普通蝦餃。
蝦餃

叉燒包,都是一籠普通的叉燒包
叉燒包

高湯魚餃