2016-06-11 126 浏览
好多都話大埔好多好野食,所以黎買開野就睇下有咩特色野想食,哩個時候緊係靠openrice..搵丫搵。見到我身處地方附近有間日本料理就決定哩間去食晚飯啦,因為都行到好肚餓!當日6點鐘仲好早所以唔洗等位就入得啦!去到門口見到就覺得好似日本既居酒屋坐底後,店員介紹店內當日的特選菜單!都好多選擇喔!我極欣賞店內的裝潢,同朋友唱飲一番最合適唔好講笑!都市人收工都想減減壓、緊係要飲番一兩杯慰勞下自己一天的辛勞工作啦!紅酒煮花螺!個醬汁好惹味螺又大隻新鮮爽口!炸雞軟骨,份量都幾多又大粒,調味得好夠味,唔會炸到淋哂,放左一陣先食都仲好脆好味!咖哩豬頸肉飯個咖哩汁好好味丫,又唔會太spicy..而豬頸肉就好大塊好足料,肉質夠爽口!粟米球,我大愛,成舊都係粟米黎架,再散上芝士粉真係絕配既組合原來,我一個人食左3粒好好味!秋刀魚煎得岩岩好又唔會太過濃!好惹味丫!條魚都好新鮮!真係配酒一流每人都唔洗二百蚊就可以咁滿足
去到門口見到就覺得好似日本既居酒屋
坐底後,店員介紹店內當日的特選菜單!都好多選擇喔!
我極欣賞店內的裝潢,同朋友唱飲一番最合適
紅酒煮花螺!個醬汁好惹味
螺又大隻新鮮爽口!
咖哩豬頸肉飯
好好味!