2023-02-09 33 浏览
在旺角彌敦道近銀行中心, 有間我常光顧嘅川菜館--麻辣風雲呢間菜館嘅水煮牛肩肉🐂夠薄又嫩身, 醃得好入味同埋好有牛味, 份量不算少,🍠辣味亦唔係死辣夠晒麻,食落夠香夠過癮,配菜方面,啲薯粉都幾彈牙有咬口, 仲有🥒萵筍、芽菜等等, 湯底仲好薰香濃郁。😇🤤花雕醉雞🐤食落完全無柴皮,但係有濃濃嘅花雕酒味🍶,  色澤亮麗的醉雞,冷泡喺誘人既花雕酒入面, 賣相吸引, 雞皮爽滑彈牙,雞肉嫰滑,充滿淡淡迷人酒香,香氣亦沒太濃以蓋過雞味,恰到好處。🥰呢度嘅黑糖脆炸糍粑🫔一碟六件, 呢款即叫即炸嘅炸糯米甜品保儲住糯米既口感, 又不失糍粑嘅黏韌, 外面脆身入面軟糯, 加上黄豆粉配合甜度剛剛好嘅黑糖糖漿, 份外可口!😘😋超🈵️足😋大家經過呢邊一定要試‼️
在旺角彌敦道近銀行中心, 有間我常光顧嘅川菜館--麻辣風雲
超🈵️足😋大家經過呢邊一定要試‼️