2018-07-14
尖沙咀有許多食肆,去美麗華購物順便找地方食飯,西餐廳裝潢新派而企理,原來朋友試過Espressoalchemy 分店覺得水準不錯而且有創意,今天放早便來嘗嘗吧!六時正人流暫不多,坐位闊落舒適,餐廳分為兩part 室內...室外將餐廳劃分?😆室內有木架,架上有好多咖啡包,名符其實的咖啡店,仲可以望到廚師表現,開放式廚房井井有條👍🏻室外空間感大有長枱同小圓枱,文青free強烈,當日有好多外國人同文青少女飲咖啡我叫左個set 三重海鮮闊麵重海鮮分別係青口、蝦、魷魚,醬汁是用新鮮番茄調製。蝦有去殼,中間切開較入味;魷魚有去衣去嘴,口感爽脆;青口新鮮冇腥冇沙,咬落多汁。整體鮮味香濃,秘製番茄醬引發各種海鮮風味,加埋炒得熱騰騰既意粉,食得過癮!甜品咖啡白朱古力西多士,麵包擺位十分精緻,有「鋒式」藍莓醬拉線伴碟。麵包即時變得高檔,紅底白麵包之間的咖啡朱古力醬,口感緊密唔痴口,雜莓微酸配上西多士估唔到可以做出這種配搭,一包多味,咖啡香濃又唔嗆,呢味甜品完全與餐廳呼應主題。Latte4種咖啡,首先講吓拉花,花紋好靚,咖啡非常香甜順滑,4種咖啡混合成一杯latte,4種味道層次非常豐富,飲完呢度嘅咖啡都買
我叫左個set
三重海鮮闊麵
Latte
4種咖啡,首先講吓拉花,花紋好靚,咖啡非常香甜順滑,4種咖啡混合成一杯latte,4種味道層次非常豐富,飲完呢度嘅咖啡都買返包咖啡返屋企慢慢歎吖
這裡每上一道菜,店員會細心解釋它的材料及做法,超專業而且態度超好,環境舒適,我們會再黎😝