2019-05-24 33 浏览
朋友介紹長沙灣煮茶有好味的椰汁黑糖珍珠,於是我哋經過長沙灣時就特登去呢間買嘢飲。一早去到店舖尚未開門,已經有人排隊。本來我地諗住一人飲一杯唔同既野,例如一杯椰汁黑糖珍珠同一杯果茶,但係後來我發現店主話需要等一等,因為椰汁仲未準備好,跟住我見到鋪頭內有一座椰子山,我就明白朋友說的椰汁很好飲,係因為椰汁是鮮榨的,並唔係加工罐頭嘅椰汁。我地最後決定飲兩杯椰汁珍珠,等左15分鐘左右就有得飲,有位嬸嬸本來都整好兩杯想俾我地,但後黎收返,話因為佢忘記咗刮邊所以兩邊無咁令!冇咗虎紋!我哋兩個都話唔緊要啦,都可以照飲,跟住佢就話唔好呀,因為佢真係唔記得咗。跟住就拿拿臨再整多兩杯俾我哋,新整的兩杯都很漂亮!椰汁同黑糖嘅味道好夾,比起傳統嘅珍珠奶茶、鮮奶,反而唔會太甜!我同朋友都好喜歡,尤其欣賞佢哋鮮榨椰汁嘅心機,實在令人覺得飲得好健康飲品!味道唔會太甜,而且又唔會太大杯,食完野經過嘅時候,買杯椰汁黑糖珍珠飲就剛剛好。我覺得呢間嘅賣點就係新鮮嘅椰汁,所以係絕對值呢個價。
一早去到店舖尚未開門,已經有人排隊。

跟住就拿拿臨再整多兩杯俾我哋,新整的兩杯都很漂亮!

我覺得呢間嘅賣點就係新鮮嘅椰汁,所以係絕對值呢個價。