2019-11-12 346 浏览
友人一直想同我試呢間新派中菜(or點心 or飲茶?),傳統既我因為聽落已經覺得好奇怪,推左幾次無左回事,之後某晚,行下行下搵野吃,行到呢度就比個環境吸引左唔係等好耐就有位,入面好大,環境好靚,靚到掛住望唔記得影,如果玩開模擬市民環境分一定爆棚,不過坐得逼左少少,侍應上菜行過車仔經過你要避坐低已經會心微笑,值得欣賞係佈置方面好有心思,隻碗仲有蟻tim(環境分又要加),美中不足係張枱既空間有限,未叫野食已經無左一半首先黎個肉鬆抓餅,份量剛剛好(2人),呢個組合幾夾,多人咪叫多幾籠law跟住有瀨尿蝦(凍食),酒味太濃,太搶無左原本既鮮味招牌黑金流沙包,好味傳統蝦多士,夠脆,配埋黑松露醬,好食乳鴿好好食好嫩,好味到要ENCORE多隻,基本上枱枱都叫炸魷魚SO,唔夠味得個炸字食物-新派點心同以往食黎食去既唔同,用心製作有驚喜環境-有心思,打卡都靚價錢-合理值得一試,會再食,睇MENU好多點心都好精緻如果有小朋友既岩晒

跟住有瀨尿蝦(凍食),酒味太濃,太搶無左原本既鮮味
招牌黑金流沙包,好味

傳統蝦多士,夠脆,配埋黑松露醬,好食
乳鴿好好食好嫩,好味到要ENCORE多隻,基本上枱枱都叫
炸魷魚SO,唔夠味得個炸字

食物-新派點心同以往食黎食去既唔同,用心製作有驚喜
環境-有心思,打卡都靚
價錢-合理

2019-09-05