2013-03-24 18 浏览
这是小妹第一次打食评, 平时系Openrice睇既多, 但今次真系想分享下呢间餐厅.这间日本菜, 系小西湾都开左一段时间, 钟意食日本菜既我, 于几个月前刚开张之时, 已经帮衬过一次, 但当时食物水准及服务质素均一般, 出餐时间尤其慢. 性急的我真系无耐性等, 草草吃几件刺身sushi就埋单走人. 心谂无下次.但事隔数月, 见这间舖有很多抵食既宣传, 心想食得太多连锁店, 就再试下呢间日本菜, 比多次机会佢. 一尝就有意外惊喜.佢三文鱼厚切刺身做招牌, $32蚊有4片厚切. 睇相唔可以话佢厚到不得了, 但味道很新鲜, 而鱼质亦不会因冷藏而过冻. 那种三文鱼的油香真系令人很有惊喜. 真系好抵食. 再者, 我亦试左佢个原只活赤贝刺身, 每只盛惠$42, 抵!! 质素亦不会将货就价, 赤贝很爽口亦有鲜味. 真系激赞!!! 之后再order左个海胆刺身, 一黎到. 哗.... 这间店真的很用心, 食物的卖相很精致, 这个海胆真的令我有惊喜, 海胆的份量十足, 平时系连锁店吃的海胆总有种苦涩味, 但这里的海胆很鲜很肥美!!! 以$168既价钱有咁既质素, 可足见抵食既餐厅系仲存在既!!由于肚饿关

由于肚饿关系, 还另外食左油甘鱼刺身 (同样厚切鲜甜). 三文鱼头汤, 同样鲜甜..... 这一餐, 本来打算食两个set lunch就走人, 点知劲食一轮刺身, 4个人埋单都系$650, 好耐未食过咁抵食又新鲜既日本菜啦!!! 哈哈....下次想食日本野, 我应该会记得呢个option~~~ hahahaha!!!
题外话/补充资料: 而今次落单上菜埋单既速度大大提升, 店员快手, 有礼貌. 店内坐位宽倘唔挤迫. 咁又过左个悠闲既下午. 餐后既满足感令我几乎吃不了晚餐!!!
2013-03-24